Okulumuz EUREKA Takımı TEKNOFEST Türkiye Finallerinde

Okulumuz EUREKA Takımı TEKNOFEST Türkiye Finallerinde

Sağlıkta yapay zeka Dünyanın en önemli teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST bünyesinde sağlık alanında teknolojiyi, yeniliği desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada 51 finalistin bulunduğu çoğunluğunu lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan yarışmada sadece iki takım lise öğrencilerinden oluşuyor.Okulumuz 51 Finalist içerisinde 12. sırada bir üst tura yükseldi.

24.09.2021 327

İlimizi ve Okulumuzu Danışmanlığını Fizik öğretmenimizi Hasan İŞBİLİR'in yaptığı Zeynep ÖZDEMİR, Ahmet Enes MADEN  temsil ediyor. Geliştirdikleri yapay zeka algoritması beyin tomografi görüntülerinden inme tespit ve segmentasyonu yaparak tıp ve teknoloji iş birliğine güçlü bir katkıda bulunuyor. Özellikle kırsal kesimde uzman beyin cerrahlarının bulunmadığı hastanelerde tomografi görüntülerini başarıyla yorumlayan yapay zeka bir pratisyen hekimin veya bir hemşirenin hastalığı tanımlayıp müdahale edebilmesine olanak sunuyor. Öğrencilerimizin çalışması beğeniyle izleniyor.

Türkiye Finallerinde standımızı ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Aydın ALBAK öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı kutlayarak her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

24-09-202124-09-202124-09-202124-09-2021